Bengaalse Oehoe

» Geplaatst door op jun 7, 2012 in Uilen | 0 reacties

Bengaalse Oehoe

De Bengaalse oehoe (Latijnse naam : Bubo bengalensis) is een oehoe uit de familie Strigidae.

Hij wordt 53 cm groot. In vergelijking met de Europese oehoe (Bubo bubo) is hij aanzienlijk kleiner. Dit kan wel een derde kleiner zijn.
Opvallend zijn zijn oranjerode ogen.
De Bengaalse oehoe voedt zich met ratten, muizen, kikkers en kleinere vogels. Deze uil legt 4 tot 6 eieren per legsel.
En ze komen voor in de westelijke Himalaya, India en Pakistan.

Bengaalse_Oehoe

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Share This