Witgezicht Dwergooruil

» Geplaatst door op jun 7, 2012 in Uilen | 0 reacties

Witgezicht Dwergooruil

Witgezicht dwergooruil (latijnse naam : Otus Leucotis)

Deze kleine uilensoort, qua formaat te vergelijken met onze steenuil, leeft voornamelijk in midden en zuid Afrika.
Ze hebben opvallende grote oranje ogen en een zwart,wit grijzig verenkleed. Bij gevaar maakt dit uiltje zich smal door zijn verenkleed strak tegen het lichaam te drukken. In deze toestand vallen zijn grote pluimen extra op.
Het gewicht van deze uilen varieert van 150 tot 250 gram.

Witgezicht_Dwergooruil

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Share This