Canadese Oehoe

» Geplaatst door op jun 8, 2012 in Uilen | 0 reacties

Canadese Oehoe

Latijnse naam van de Canadese Oehoe is: Bubo Virginianus Subarticus

 

Deze uil heeft een licht verenkleed en toont veel overeenkomsten met de Europese Oehoe.

Zijn voedsel bestaat voornamelijk uit kleine zoogdieren en vogels.

Hij graaft zijn nest in de grond en soms gebruikt hij een oud nest van een roofvogel.

Ze paren aan het einde van de winter

SONY DSC

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Share This