Zeearend vliegt met camera vanuit luchtballon

» Geplaatst door op jul 17, 2015 in Nieuws | 1 reactie

Zeearend vliegt met camera vanuit luchtballon

Vrijdag 10 juli 2015 vloog onze Amerikaanse zeearend boven de Veluwe met een camera op zijn rug uit een heteluchtballon van Mees van Dijk en maakte vervolgens een zes minuten durende afdaling. De vlucht leverde mooie beelden op, waarop is te zien hoe de zeearend over weilanden, de snelwegen A1 en A30 en bedrijventerrein De Harselaar afzweeft op onze valkenier Gerard van den Brink, die hem een aantal kilometer verderop opwachtte.

Na jaren trainen en sleutelen aan de camera en nog belangrijker de stand van de camera heeft de arend dan deze unieke beelden kunnen maken.

Tijdens de afdaling heeft onze gevederde cameraman bijna geen enkele keer met zijn vleugels hoeven slaan: te zien is hoe de bald eagle minuten lang alleen maar zweeft en dat zijn vleugels steeds in spreidstand blijven. De beelden zijn dan ook opvallend stabiel, zelfs als de vogel in de laatste honderd meter steil naar beneden duikt, recht op zijn doel af.

Het zicht van een zeearend is enorm goed, hij kan 8 x beter zien dan wij mensen en dat maakt dat hij tot zo’n 5 kilometer afstand haarscherp kan zien. Dat is een afstand die voor ons mensen helemaal onmogelijk is. Wij halen niet eens de helft, op een afstand van 2 kilometer kunnen wij maar net een persoon waarnemen. Het arendsoog reikt veel en veel verder.

Meer info over ballonvaren met een roofvogel op : ballonweb.nl

 

1 reactie

  1. Vandaag genoten van jullie live show en nu genoten van het filmpje.
    Een heel andere vogelshow dan ik weleens gezien had.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Share This