Vogelhut

» Geplaatst door op mrt 27, 2020 in Nieuws | 0 reacties

Vogelhut

Update 24 okt 2020

Bezoek onze vogelhut, het nieuwe concept in Lunteren bij De Valk Roofvogels.

Ontstaan door de Corona crisis, waardoor alle evenementen worden afgelast en om niet helemaal stil te vallen kwam onze valkenier met het inventieve idee van een vogelhut. Na voorzichtig de vraag te hebben neergelegd bij onze trouwe Facebook volgers kregen we zo veel positieve reacties dat we direct aan de slag zijn gegaan.

De vogelhut is te reserveren op onderstaande data. Per dagdeel kunnen er maximaal 10 fotografen deelnemen. Dit is mogelijk omdat er buiten de hut gefotografeerd word en er ruimschoots de mogelijkheid is 1,5 meter afstand te houden. Neem bij reservering de maatregelen van het RIVM en de overheid i.v.m. het Coronavirus ter harte. Het is heerlijk om er uit te zijn en te fotograferen, maar het laatste wat we willen is andere mensen en hun gezondheid in gevaar brengen. Ontsmettingsmiddelen zijn aanwezig.

BESCHIKBARE DATA OKTOBER:

Zaterdag 24 oktober vanaf 9.00 uur VOL

Zaterdag 24 oktober vanaf 13.00 uur VOL

Zondag 25 oktober vanaf 9.00 uur

BESCHIKBARE DATA NOVEMBER:

Zondag 1 november vanaf 10.00 uur

Zondag 8 november vanaf 10.00 uur VOL

Zondag 15 november vanaf 10.00 uur

Zondag 22 november vanaf 10.00 uur

Zondag 29 november vanaf 10.00 uur

BESCHIKBARE DATA DECEMBER:

Vrijdag 4 december vanaf 9.30 uur

Staat er geen geschikte datum voor u bij? In overleg is er veel mogelijk.

Mocht het i.v.m. de weersvoorspellingen beter zijn een ander tijdstip te beginnen kan dit nog de dag van tevoren gewijzigd worden. Geef daarom bij uw reservering ook uw telefoonnummer door om dit te kunnen overleggen.

BOEKEN Neem contact op per mail info@devalk-roofvogels.nl of telefonisch 06-23750059 Zie ook hiernaast bij CONTACT

Tijdens een dagdeel: ochtend, middag of desgewenst avond kan er naar hartenlust gefotografeerd worden. Een dagdeel duurt ongeveer 3 uur. Er komen o.a. een Europese zeearend en/of Amerikaanse zeearend voorbij. U fotografeert bij een vijver waar de zeearenden uit zullen vissen. Andere vogels die zich laten zien zijn: oehoe, kleine zilverreiger, himalayagier, buizerd, arendbuizerd, ooievaar en kerkuilen. Nieuw zijn de torenvalk, havik, slechtvalk en steenarend.

Bij voorkeur voor een bepaalde vogelsoort graag vooraf overleg of geef het aan bij uw reservering. Alle vogels vliegen geheel in vrije vlucht zonder riempjes aan de poten. Ze zijn in vlucht, jagend, vissend en als portret vast te leggen. We gebruiken bomen, boomstronken en andere natuurlijke objecten waar ze op landen. Het gaat uiteraard om getrainde vogels, maar dat wil niet altijd zeggen dat ze altijd precies doen wat wij en u willen. Desondanks gaat u gegarandeerd met mooie foto’s naar huis en bent u een schitterende ervaring rijker!

Per 1 juni mogen er maximaal 10 personen aanwezig zijn per dagdeel. De kosten bedragen 50,- euro p.p. Hierbij inbegrepen zit koffie en/of thee met wat lekkers. Bij aanmelding van minimaal 4 personen kan de sessie door gaan.

Locatie: Lunteren, het middelpunt van Nederland. Ons terrein bevind zich aan de rand van het bos in een landelijke omgeving.

Adres: Hammerdijk 2, 6741JK te Lunteren

Gratis parkeren op eigen terrein.

Goed om te weten.

* Onze vogelhut bevind zich op privé terrein.

* Je kunt uit de voeten met een 70-400 lens.

* Er is geen rijstzak aanwezig.

* Doorgaans is er ook de mogelijkheid buiten de hut te fotograferen, aangezien onze vogels mensen gewend zijn.

* Voldoende ruimte voor een statief.

* Zorg voor passende kleding en schoenen. Rekening houdend met het weer en het feit dat u buiten in het veld bent.

Hieronder staan enkele voorbeelden van fotografen die u voor zijn gegaan. Helaas worden niet alle foto’s goed weergegeven door de lay-out van de website. Kijk daarom op ons fotoboek voor nog veel meer inspiratie: http://foto.devalkroofvogels.nl/

Tip! Combineer uw bezoek aan onze vogelhut in Lunteren met een bezoek aan Het Nationaal Park De Hoge Veluwe. Het park ligt op een kwartier rijden van onze locatie. Nog dichterbij de vogelhut op 500 meter ligt het Luntersche Buurtbosch en Wekeromse zandverstuiving met talloze wandel- en fietsroutes.

Fotograaf : Fred Rietvink

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Share This