Vogelhut

» Geplaatst door op mrt 27, 2020 in Nieuws | 0 reacties

Vogelhut

Update 8 augustus 2022

Bezoek onze vogelhut, het nieuwe concept in Lunteren bij De Valk Roofvogels.

Ontstaan door de Corona crisis, waardoor alle evenementen worden afgelast en om niet helemaal stil te vallen kwam onze valkenier met het inventieve idee van een vogelhut. Na voorzichtig de vraag te hebben neergelegd bij onze trouwe Facebook volgers kregen we zo veel positieve reacties dat we direct aan de slag zijn gegaan.

U kunt een plekje reserveren voor onderstaande data. Per dagdeel kunnen er maximaal 15 fotografen deelnemen. Dit is mogelijk omdat er buiten de hut gefotografeerd word en er ruimschoots de mogelijkheid is 1,5 meter afstand te houden. Neem bij reservering de maatregelen van het RIVM en de overheid i.v.m. het Coronavirus ter harte. Het is heerlijk om er uit te zijn en te fotograferen, maar het laatste wat we willen is andere mensen en hun gezondheid in gevaar brengen. Ontsmettingsmiddelen zijn aanwezig.

BESCHIKBARA DATA AUGUSTUS 2022:

Woensdag 10 augustus vanaf 18.30 uur Zonsondergang !!! VOL

donderdag 11 augustus vanaf 18.30 uur Zonsondergang !!!

Vrijdag 12 augustus vanaf 05.30 uur Zonsopkomst !!!

Woensdag 17 augustus vanaf 14.00 uur VOL

Woensdag 24 augustus vanaf 9.00 uur VOL

Zaterdag 27 augustus vanaf 9.00 uur

Zaterdag 27 augustus vanaf 12.30 uur

Zondag 28 augustus vanaf 9.00 uur

BESCHIKBARE DATA SEPTEMBER 2022:

Zondag 4 september vanaf 10.00 uur

Zaterdag 10 september vanaf 14.00 uur

Donderdag 15 september vanaf 17.00 uur Zonsondergang !!!

Zaterdag 17 september vanaf 9.00 uur

Zaterdag 17 september vanaf 13.00 uur VOL

Dinsdag 20 september vanaf 7.15 uur

BESCHIKBARE DATA OKTOBER 2022:

Zaterdag 1 oktober vanaf 9.00 uur

Zaterdag 1 oktober vanaf 13.00 uur

Maandag 10 oktober vanaf 9.00 uur

Donderdag 20 oktober vanaf 9.00 uur

Staat er geen geschikte datum voor u bij? In overleg is er veel mogelijk.

Mocht het i.v.m. de weersvoorspellingen beter zijn een ander tijdstip te beginnen kan dit nog de dag van tevoren gewijzigd worden. Geef daarom bij uw reservering ook uw telefoonnummer door om dit te kunnen overleggen.

BOEKEN Neem contact op per mail info@devalk-roofvogels.nl of telefonisch 06-23750059 Zie ook hiernaast bij CONTACT

Tijdens een dagdeel: ochtend, middag of desgewenst avond kan er naar hartenlust gefotografeerd worden. Een dagdeel duurt ongeveer 3 uur. Er komen o.a. een Europese zeearend en/of Amerikaanse zeearend voorbij. U fotografeert bij een vijver waar de zeearenden uit zullen vissen. Andere vogels die zich laten zien zijn: oehoe, himalayagier, buizerd, arendbuizerd, ooievaar en kerkuilen. Nieuw zijn de steenarend, sneeuwuil, laplanduil, rode wouw, Siberische havik, Europese havik en roodpootvalk.

Alle vogels vliegen geheel in vrije vlucht zonder riempjes aan de poten. Ze zijn in vlucht, jagend, vissend en als portret vast te leggen. We gebruiken bomen, boomstronken en andere natuurlijke objecten waar ze op landen. Het gaat uiteraard om getrainde vogels, maar dat wil niet altijd zeggen dat ze altijd precies doen wat wij en u willen. Desondanks gaat u gegarandeerd met mooie foto’s naar huis en bent u een schitterende ervaring rijker!

Per 1 juni mogen er maximaal 15 personen aanwezig zijn per dagdeel. De kosten bedragen 50,- euro p.p. Hierbij inbegrepen zit koffie en/of thee met wat lekkers.

Locatie: Lunteren, het middelpunt van Nederland. Ons terrein bevind zich aan de rand van het bos in een landelijke omgeving.

Adres: Hammerdijk 2, 6741JK te Lunteren

Gratis parkeren op eigen terrein.

Goed om te weten.

* Onze vogelhut bevind zich op privé terrein.

* Je kunt uit de voeten met een 70-400 lens.

* In de praktijk word er buiten de hut gefotografeerd, aangezien onze vogels mensen gewend zijn.

* Voldoende ruimte voor een statief. Maar meestal word uit de hand gefotografeerd.

* Zorg voor passende kleding en schoenen. Rekening houdend met het weer en het feit dat u buiten in het veld bent.

Hieronder staan enkele voorbeelden van fotografen die u voor zijn gegaan. Helaas worden niet alle foto’s goed weergegeven door de lay-out van de website. Kijk daarom op ons fotoboek voor nog veel meer inspiratie: http://foto.devalkroofvogels.nl/

Tip! Combineer uw bezoek aan onze vogelhut in Lunteren met een bezoek aan Het Nationaal Park De Hoge Veluwe. Het park ligt op een kwartier rijden van onze locatie. Nog dichterbij de vogelhut op 500 meter ligt het Luntersche Buurtbosch en Wekeromse zandverstuiving met talloze wandel- en fietsroutes.

Fotograaf : Pascal Dorny
– Laplanduil –
Fotograaf : Fred Rietvink
– Torenvalk –
Fotograaf : Nathan Vink / MeesvinkFotografie
– Ransuil –
Fotograaf : Nathan Vink / meesvinkfotografie
– Buizerd –
Fotograaf : Dennis Bresser
– Zwarte wouw –
Fotograaf : Hans van Ee
– Scharrelaar –
Fotograaf : Hans van Ee
– Sperweruil –
Fotograaf : Nathan Vink / Meesvinkfotografie
– Klapekster –

Het deelnemen aan deze workshop is geheel op eigen risico. De organisator(en) kan / kunnen niet aansprakelijk gesteld worden voor eventueel verlies en/of beschadiging aan apparatuur en/of persoonlijke bezittingen. Volg altijd de aanwijzingen van de begeleider(s) op.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Share This