Vitesse Arend

Volg hier de verrichtingen van het clubsymbool van Vitesse, zeearend Hertog. Hertog is op zondag 31 januari 2010 voor de wedstrijd Vitesse-PSV gepresenteerd aan het publiek. Sinds die dag vliegt de arend iedere thuiswedstrijd van Vitesse voor het oog van de enthousiaste voetbalfans een ronde door het Gelredome.

Big-Rivers Harley-Davidson is de nieuwe sponsor van Hertog. Het jonge en dynamische motorbedrijf uit Heteren heeft zich verbonden aan het clubsymbool van Vitesse.

Met het sponsorschap komen niet alleen twee sterke merken samen. Harley-Davidson en Hertog delen samen hun Amerikaanse roots en kenmerken zich door een stoere, onverschrokken uitstraling.

Klik hier voor meer informatie

Logo_Big_Rivers

Vitesse – Heracles 16 april 2016

Geplaatst door op apr 18, 2016 in Vitesse's Hertog | 0 reacties

De eerste thuiswedstrijd na de winterstop met een open dak in het Gelredome, de wedstrijd Vitesse – Heracles.

Er stond een lekker windje en dat was te merken aan de vlucht van de Hertog. De Amerikaanse zeearend het clubsymbool van Vitesse vloog zijn ronde deze keer iets anders dan we de laatste wedstrijden gewend waren.

Dit alles is onder invloed van de wind die dit keer met het open dak vrij spel had op de gevleugelde mascotte. Desalniettemin leidde valkenier Gerard van den Brink de zeearend keurig naar de standaard.

Hertog Vitesse – Willem II 27 febr 2016

Geplaatst door op feb 29, 2016 in Vitesse's Hertog | 0 reacties

Zaterdag 27 februari 2016 speelde Vitesse thuis in de Gelredome tegen Willem II. Zoals gebruikelijk vloog Hertog het clubsymbool weer zijn rondje door het stadion voor aanvang van de wedstrijd.
De valkenier en trainer, Gerard van den Brink, van de Amerikaanse zeearend was na afloop zeer tevreden over de vlucht van de arend.
Hij vloog prachtig over alle 4 de tribunes en lande vervolgens op zijn standaard.
Hieronder een filmpje met een samenvatting van de wedstrijd en een stukje van de vlucht van Hertog.

Hertog is erbij na winterstop, Vitesse – PEC Zwolle

Geplaatst door op jan 27, 2016 in Nieuws, Vitesse's Hertog | 0 reacties

De winterstop is al even voorbij, maar aanstaande woensdag begint ook voor Hertog de tweede seizoenshelft. Bij de wedstrijd Vitesse – PEC Zwolle in het Gelredome te Arnhem is het clubsymbool er uiteraard weer bij. De trainer van Hertog, valkenier Gerard van den Brink, heeft de laatste weken niet stil gezeten.
De dagelijkse trainingen van Hertog gaan ook in de winterstop door. Het is erg belangrijk de conditie van de arend op peil te houden. Hiervoor moet hij voldoende vlieguren maken.
 IMGP3634 klein

Vitesse – NEC 1-0 zondag 29 november 2015

Geplaatst door op nov 30, 2015 in Nieuws, Vitesse's Hertog | 0 reacties

Mooie wedstrijd met een mooie uitslag. Hertog was erbij, maar door de slijmbeursontsteking in de schouder van valkenier Gerard van den Brink en alle sfeeracties bleef Hertog de Amerikaanse zeearend op de hand bij de assistent trainer.

foto 1

Vitesse – Heerenveen Laatste wedstrijd seizoen 14-15

Geplaatst door op jun 1, 2015 in Vitesse's Hertog | 1 reactie

Gisteren voorafgaand aan de wedstrijd Vitesse – Heerenveen vloog de Hertog weer perfect zijn ronde door het stadion. Dit was ook gelijk de laatste wedstrijd van het seizoen 2014-2015 en kan Hertog ook even vakantie nemen, we hopen op snel warm weer zodat de arend kan beginnen met ruien (verenpak vernieuwen).

18 april 2015 Vitesse – FC Dordrecht

Geplaatst door op apr 26, 2015 in Vitesse's Hertog | 0 reacties

Eerste keer dit jaar het dak open en een super hoge vlucht van Hertog met een windje onder de vleugels.

 

Dit gaf Paul Meima fotograaf van Vitesse de gelegenheid een prachtige foto van Hertog te maken tegen de lucht.

   

13 maart 2015 Vitesse – AZ

Geplaatst door op mrt 15, 2015 in Vitesse's Hertog | 0 reacties

De wedstrijd stond in het teken van oud Vitesse-spelers en -trainers, Gouden en Zilveren Vitessenaren die samen kwamen voor de driejaarlijkse Vitesse Reünie.

Natuurlijk kon ook Hertog niet ontbreken vlak voor de aftrap. De valkenier liet hem een mooie ronde vliegen door de Gelredome. En de met 3-1 gewonnen wedstrijd kon beginnen.

 

 

28 febr 2015 Vitesse – PEC Zwolle

Geplaatst door op mrt 3, 2015 in Vitesse's Hertog | 0 reacties

Hertog de Amerikaanse zeearend heeft voorafgaand aan de wedstrijd Vitesse – PEC Zwolle weer prima gevlogen. Helaas was er krap tijd mede doordat er een doek nog van het veld gehaald moest worden. De valkenier heeft de Hertog daarom een halve ronde laten vliegen. Mochten er mensen zijn die de vlucht hebben gefilmd houden wij ons aanbevolen om het filmpje te ontvangen de valkenier haalt daar veel informatie uit. Voor contact zie contactgegevens elders op deze website.

Na de vlucht van Hertog werd er een spandoek gehesen ter nagedachtenis aan Theo Bos. Zie foto’s.

pezwolle  28 febr  2 VITZWO_doek_vuurwerk

14 febr 2015 Vitesse – Willem II

Geplaatst door op feb 20, 2015 in Vitesse's Hertog | 0 reacties

Na intensieve training was de valkenier en trainer van Hertog voorbereid op het laten vliegen van het clubsymbool  van Vitesse voor de thuiswedstrijd tegen Willem II.

Dit had een paar wedstrijden daarvoor niet gekund i.v.m. het net dat hangt tussen het thuispubliek en de uit supporters. Zowel bij de wedstrijden tegen PSV als tegen Ajax was dit het geval.

Toch kregen Hertog en zijn trainer nu te maken met wat anders, namelijk de enorme geel/zwarte linten op de Zuidtribune. Om het gebied met de linten te ontwijken en zo eventuele risico’s uit sluiten is besloten Hertog niet vanaf de loges te laten vliegen, maar vanaf het veld bij de Zuidtribune.

Hertog vloog vervolgens prachtig door het stadion de Gelredome, maar was volgens de valkenier wel onder de indruk van de linten. Er is dus ook via de facebook pagina van De Valk Roofvogels een oproep geplaatst voor filmpjes van de vlucht voor analyse.

3 VITWIL_Hertog

foto: Paul Meima/Vitesse

 

 

 

17 januari 2015 Vitesse – PSV

Geplaatst door op jan 25, 2015 in Vitesse's Hertog | 0 reacties

Hertog tijdens aftrap Vitesse – PSV.
Het net op Noord was al opgehangen i.v.m. de vele uitsupporters gisteren. De valkenier vind het dan te risicovol hem te vliegen. Vandaar dat Hertog niet vloog, maar voor de spelers uit het veld op kwam. Hier heeft hij net zijn welverdiende beloning achter de kiezen.

10940493_1582902821945092_1816886398848461940_n

Share This