Vitesse Arend

Volg hier de verrichtingen van het clubsymbool van Vitesse, zeearend Hertog. Hertog is op zondag 31 januari 2010 voor de wedstrijd Vitesse-PSV gepresenteerd aan het publiek. Sinds die dag vliegt de arend iedere thuiswedstrijd van Vitesse voor het oog van de enthousiaste voetbalfans een ronde door het Gelredome.

Big-Rivers Harley-Davidson is de nieuwe sponsor van Hertog. Het jonge en dynamische motorbedrijf uit Heteren heeft zich verbonden aan het clubsymbool van Vitesse.

Met het sponsorschap komen niet alleen twee sterke merken samen. Harley-Davidson en Hertog delen samen hun Amerikaanse roots en kenmerken zich door een stoere, onverschrokken uitstraling.

Klik hier voor meer informatie

Logo_Big_Rivers

Vice Sports interviewt valkenier van Vitesse

Geplaatst door op mrt 12, 2018 in Vitesse's Hertog | 0 reacties

En toen kwam het verzoek van Dave Aalbers van VICE SPORTS voor een interview met Gerard de valkenier van Vitesse.

Lees hieronder het hele verhaal of via de volgende link https://vicesports.nl/de-eeuwige-zenuwen-van-de-valkenier-van-vitesse/

Goede vlucht Hertog en resultaat Vitesse – Ajax op 4 maart 2018

Geplaatst door op mrt 6, 2018 in Vitesse's Hertog | 0 reacties

Een prachtige zonnige dag voor een pot voetbal. Hertog vliegt zijn ronde door het Gelredome onder begeleiding van zijn trainer valkenier Gerard.

Bij deze wedstrijd tegen Ajax zijn veel sfeeractiviteiten en het afscheid van Rashica en Nakamba. Door dit alles heeft onze valkenier de keuze gemaakt Hertog niet een volledige ronde te laten vliegen. Desondanks was zijn vlucht prachtig en heeft Paul Meima een mooie foto kunnen schieten van de Amerikaanse zeearend in vlucht vlak voor de landing.

Vitesse sloot deze sfeervolle wedstrijd af met een zege.

Leuk artikel over valkenier Gerard in Staantribune

Geplaatst door op feb 6, 2018 in Nieuws, Vitesse's Hertog | 0 reacties

In de laatste uitgave van het voetbal magazine Staantribune staat een leuk artikel over onze valkenier. Staantribune, hét magazine over voetbalcultuur, kijkt op een andere manier naar voetbal. De artikelen gaan over alles wat met voetbal te maken heeft, behalve het spelletje zelf. In het magazine staan mooie verhalen, stukjes met een humoristische noot, interviews met een aparte invalshoek, interessante achtergrondartikelen over randverschijnselen en artikelen over supporterscultuur.
In het interview met Gerard van den Brink de valkenier van De Valk Roofvogels verteld hij over het clubsymbool van Vitesse, een Amerikaanse zeearend, die hij traint en verzorgd om voor de thuiswedstrijden te laten vliegen in het Gelredome te Arnhem.

 

Vitesse – Heracles 16 april 2016

Geplaatst door op apr 18, 2016 in Vitesse's Hertog | 0 reacties

De eerste thuiswedstrijd na de winterstop met een open dak in het Gelredome, de wedstrijd Vitesse – Heracles.

Er stond een lekker windje en dat was te merken aan de vlucht van de Hertog. De Amerikaanse zeearend het clubsymbool van Vitesse vloog zijn ronde deze keer iets anders dan we de laatste wedstrijden gewend waren.

Dit alles is onder invloed van de wind die dit keer met het open dak vrij spel had op de gevleugelde mascotte. Desalniettemin leidde valkenier Gerard van den Brink de zeearend keurig naar de standaard.

Hertog Vitesse – Willem II 27 febr 2016

Geplaatst door op feb 29, 2016 in Vitesse's Hertog | 0 reacties

Zaterdag 27 februari 2016 speelde Vitesse thuis in de Gelredome tegen Willem II. Zoals gebruikelijk vloog Hertog het clubsymbool weer zijn rondje door het stadion voor aanvang van de wedstrijd.
De valkenier en trainer, Gerard van den Brink, van de Amerikaanse zeearend was na afloop zeer tevreden over de vlucht van de arend.
Hij vloog prachtig over alle 4 de tribunes en lande vervolgens op zijn standaard.
Hieronder een filmpje met een samenvatting van de wedstrijd en een stukje van de vlucht van Hertog.

Hertog is erbij na winterstop, Vitesse – PEC Zwolle

Geplaatst door op jan 27, 2016 in Nieuws, Vitesse's Hertog | 0 reacties

De winterstop is al even voorbij, maar aanstaande woensdag begint ook voor Hertog de tweede seizoenshelft. Bij de wedstrijd Vitesse – PEC Zwolle in het Gelredome te Arnhem is het clubsymbool er uiteraard weer bij. De trainer van Hertog, valkenier Gerard van den Brink, heeft de laatste weken niet stil gezeten.
De dagelijkse trainingen van Hertog gaan ook in de winterstop door. Het is erg belangrijk de conditie van de arend op peil te houden. Hiervoor moet hij voldoende vlieguren maken.
 IMGP3634 klein

Vitesse – NEC 1-0 zondag 29 november 2015

Geplaatst door op nov 30, 2015 in Nieuws, Vitesse's Hertog | 0 reacties

Mooie wedstrijd met een mooie uitslag. Hertog was erbij, maar door de slijmbeursontsteking in de schouder van valkenier Gerard van den Brink en alle sfeeracties bleef Hertog de Amerikaanse zeearend op de hand bij de assistent trainer.

foto 1

Vitesse – Heerenveen Laatste wedstrijd seizoen 14-15

Geplaatst door op jun 1, 2015 in Vitesse's Hertog | 1 reactie

Gisteren voorafgaand aan de wedstrijd Vitesse – Heerenveen vloog de Hertog weer perfect zijn ronde door het stadion. Dit was ook gelijk de laatste wedstrijd van het seizoen 2014-2015 en kan Hertog ook even vakantie nemen, we hopen op snel warm weer zodat de arend kan beginnen met ruien (verenpak vernieuwen).

18 april 2015 Vitesse – FC Dordrecht

Geplaatst door op apr 26, 2015 in Vitesse's Hertog | 0 reacties

Eerste keer dit jaar het dak open en een super hoge vlucht van Hertog met een windje onder de vleugels.

 

Dit gaf Paul Meima fotograaf van Vitesse de gelegenheid een prachtige foto van Hertog te maken tegen de lucht.

   

13 maart 2015 Vitesse – AZ

Geplaatst door op mrt 15, 2015 in Vitesse's Hertog | 0 reacties

De wedstrijd stond in het teken van oud Vitesse-spelers en -trainers, Gouden en Zilveren Vitessenaren die samen kwamen voor de driejaarlijkse Vitesse Reünie.

Natuurlijk kon ook Hertog niet ontbreken vlak voor de aftrap. De valkenier liet hem een mooie ronde vliegen door de Gelredome. En de met 3-1 gewonnen wedstrijd kon beginnen.

 

 

Share This