Ons keurmerk

Waarom zou u voor De Valk Roofvogels kiezen? Het geven van roofvogeldemonstraties is vandaag de dag niet meer echt uniek. U zult het zelf ook gemerkt hebben, steeds vaker wordt een beroep gedaan op valkeniers om speciale gebeurtenissen op te luisteren met een roofvogelshow. Een goede valkenier is echter wel uniek!

Gelukkig worden de meeste demonstraties nog steeds gedaan door ervaren mensen met liefde voor hun vak. Het komt echter helaas ook steeds vaker voor dat dit soort shows worden gedaan door “valkeniers” met onvoldoende kennis en weinig liefde voor de vogels. Geld verdienen en (onverantwoord) spektakel staan bij deze mensen op de eerste plaats. Dit is een kwalijke zaak voor het valkeniersvak in het algemeen en voor de roofvogels in het bijzonder. Wij willen graag open en duidelijk zijn in hoe wij werken, wat ons drijft en hoe wij omgaan met onze vogels.

Onze kennis en ervaring, onze liefde voor het vak en onze vogels kunt u alleen ervaren tijdens onze demonstraties maar onze gedragscode hieronder maakt wel duidelijk waar wij voor staan.

Thuissituatie en huisvesting van de vogels
Als u een roofvogeldemonstratie of workshop wilt boeken, verdiept u zich dan eerst in de thuissituatie van de vogels. Hoe zijn de roofvogels bij de valkenier gehuisvest? Er zijn namelijk aanbieders van workshops en roofvogeldemonstraties die bijvoorbeeld in een (nieuwbouw) woonwijk, in hun tuin de vogels houden. Vaak leven deze vogels daar onder veel te krappe en erbarmelijke omstandigheden. Hieronder een impressie van de thuissituatie (voillieres) van DeValk Roofvogels…

DeValk Roofvogels probeert zich ook hard te maken voor het opstellen en beschikbaarkomen van welzijnsnormen voor roofvogels en uilen. Te denken valt hier bijvoorbeeld aan het verplichten van een ruime volière wanneer de vogel niet vrij wordt gevlogen. Ook zou de eigenaar/valkenier moeten beschikken over een ruim veld waar de vogels in alle rust vrij kunnen worden getraind en los worden gevlogen.

Het team van DeValk Roofvogels pleit voor een goedgekeurd examen voordat men een roofvogeldemonstratie mag geven. Dit examen zal door en onder toezicht van de overheid moeten worden verzorgd.

U als consument kunt hier een belangrijke bijdrage aan leveren door te kiezen voor het product van een valkenier die aan deze voorwaarden voldoet. Wij hopen u als consument/geinteresseerde via onze site een goed beeld van de situatie te geven. Aarzel niet om contact met ons op te nemen indien er toch nog vragen of onduidelijkheden zijn. Wij staan u graag te woord!

Wij komen altijd met minimaal 2 ervaren personen
Wij werken uitsluitend met zeer ervaren mensen. Bij een demonstratie komen wij altijd met minimaal twee personen. Mocht er een vogel wegvliegen, dan kan de demonstratie gewoon doorgaan. Er is dus altijd iemand extra aanwezig om de vogel binnen te halen.

Onze vogels worden los gevlogen
De vogels die wij meenemen zullen altijd los gevlogen worden, dus nooit aan een lijn!!

Als de valkenier het tijdens een demonstratie niet vertrouwt omdat er bijvoorbeeld een hete luchtballon in de lucht aanwezig is dan zal de vogel later thuis alsnog los gevlogen worden. Bij ons staan de vogels echt op de eerste plaats!

Wij maken geen gebruik van jachtvogels
Voor demonstraties nemen wij altijd demovogels mee en geen jachtvogels. Deze vogels zijn onder alle omstandigheden zeer rustig en relaxt wat ongelukken voorkomt. Wij houden van onze dieren en dat willen we graag overbrengen.

Vogels en materieel in topconditie
Onze vogels en het materieel zullen altijd in topconditie zijn. Geen ondeugdelijk materiaal en ook geen vogels die niet perfect in de veren zitten.

Onze demonstraties zoveel mogelijk educatief en kindvriendelijk
Onze vogels eten normaal gesproken dood aas (kuikens, konijnen, muizen en duiven). Bij demonstraties zullen wij echter alleen kipfilet voeren omdat dit er (kind) vriendelijker uitziet dan bijvoorbeeld een kuikenhoofdje.

Wij proberen onze demonstraties zo educatief mogelijk te laten zijn. Om de mensen zo dicht mogelijk bij de natuur te brengen, laten wij vaak bij iemand uit het publiek een vogel op de handschoen vliegen. Ook word er goede informatie gegeven. NOOIT zullen wij het toelaten dat onze vogels worden geaaid. Dit omdat zij hier zeker niet van houden!

Grote verscheidenheid aan dag- en nachtroofvogels
Wij zijn uniek door onze grote verscheidenheid aan dag- en nachtroofvogels. Doordat de vogels 365 dagen per jaar allemaal op een specifiek natuurlijk gedrag getraind worden zult u een demonstratie zien die u nog lang zal heugen. Denk hierbij aan een torenvalk die minutenlang boven uw hoofd staat te bidden, een slechtvalk in zijn bloedstollende duik of 4 harris hawks, perfect op elkaar afgestemd, op zoek naar hun prooi etc.

Verantwoord vliegen ongeacht de weersomstandigheden
Roofvogels kunnen in principe onder elke weersomstandigheid vliegen. Maar bij extreme hitte of wind zullen wij bepaalde vogels niet vliegen, daar wij geen onnodige risico’s willen lopen. Door onze grote verscheidenheid aan vogels, van verschillende continenten, kan onze demonstratie in principe altijd doorgaan.

Veilig, Kwaliteit, Educatief en Professioneel
Wij werken met dieren, dus ondanks onze aansprakelijkheids-verzekering, zullen wij altijd aan het begin van de demonstratie enkele zaken uitleggen. Dit doen we voor de veiligheid van het publiek en onze vogels.

KIES VOOR KWALITEIT EN PROFESSIONALITEIT!

De Valk Roofvogels…, een logische en verantwoorde keuze!

Share This