Roofvogels en drones

» Geplaatst door op feb 4, 2016 in Nieuws | 1 reactie

Roofvogels en drones

Er is op het moment veel te doen over het inzetten van roofvogels tegen drones. Oftewel het ongewenst drone gebruik te bestrijden of onderscheppen met speciaal getrainde arenden.

Wij krijgen dan ook van alle kanten vragen hoe onze valkenier daar tegenover staat.

In onze ogen is het complete waanzin om een arend een drone te laten vangen. Daar het nooit zal gaan werken want de adelaar zal landen waar hij ook maar wil en levensgevaarlijk bovendien.

In onze ogen word het doel, het op veilige wijze uitschakelen van de drone, met roofvogels niet gehaald. Het in de lucht grijpen van de drone is het probleem niet zo zeer. Maar dan, waar komt de adelaar met drone terecht? Dit is niet te programmeren en kan voor het dier en de mens juist tot zeer gevaarlijke situaties leiden.

Het inzetten van een drone voor bijvoorbeeld luchtbeelden kan ook op een andere manier. Bekijk dit filmpje van de birdcam met prachtige beelden vanuit de lucht.

www.youtube.com/birdcam

 

1 reactie

  1. Ook ik vind het ongewenst om drones te gaan vangen met roofvogels. M.i. pure dierenmishandeling. De rotorbladen van een drone draaien heel erg snel in vlucht, je kunt je dus de klap van het blad voorstellen tegen de poten van de roofvogel. Ik heb er een filmpje van gezien en daar hoor je de roofvogel duidelijk schreeuwen, of dit van pijn is, is niet duidelijk maar een fijn gevoel zal het niet zijn. Mocht de drone uitgerust zijn met carbon rotorbladen dan wordt het nog een slag erger, want die bladen zijn keihard en vrijwel onbreekbaar.
    Een zaak voor de Partij van de Dieren lijkt me.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Share This