ROOFVOGELDEMONSTRATIES Harskamp zomer 2018

» Geplaatst door op jun 26, 2018 in Nieuws | 1 reactie

ROOFVOGELDEMONSTRATIES Harskamp zomer 2018

Spectaculaire en educatieve roofvogeldemonstraties in Harskamp. Van 10 juli t/m 30 augustus 2018 gaan er 2 x in de week roofvogelshows plaats vinden. Op elke dinsdag en donderdag van 16:30 – 17:30 uur, het terrein is geopend vanaf 15:30 uur. De spectaculaire shows worden georganiseerd door De Valk Roofvogels in samenwerking met Otterlo Events, de kosten voor entree zijn € 3,- p.p. Het parkeren is gratis en kan op het terrein waar de roofvogelshow plaats vindt. Naast de spectaculaire vogels die vlak over je hoofd vliegen is er een mogelijkheid tot een hapje, drankje en een ijsje.

 

 

Het terrein waar ooit de oude seintoren heeft gestaan wordt nu gebuikt door Otterlo Events. Ze organiseren hier alle outdoor activiteiten zoals GPS voetgolf, 4×4 rijden, en helikopterdroppings die ze aanbieden. Maar nu is het terrein voor de dinsdagmiddag en donderdagmiddag van de vakantie periode gereserveerd voor de roofvogels van Gerard en Bettine van den Brink. Het ruige terrein in combinatie met een rustiek watertje maakt deze locatie, het ideale decor voor deze show. De Schotse hooglanders die het graslandschap begrazen maken het plaatje compleet.

 

 

De roofvogeldemonstratie is voor jong en oud en iedereen gaat genieten van de verschillende soorten roofvogels in vlucht. Zo zal de valk rakelings langs je oren scheren duikend achter een nep duif aan en cirkelt de Amerikaanse zeearend boven de vijver op zoek naar vis.

 

 

De demonstratie is niet alleen maar zitten en kijken maar ook mee doen. Kinderen en volwassenen krijgen de kans om een valkeniers handschoen aan te trekken en een imposante roofvogel op de hand te laten landen. Je ervaart de wind van de vleugels en het gewicht van de vogel. Ervaar van dichtbij hoe geruisloos de vlucht van de oehoe is en bekijk de slimme jachttechniek van de woestijnbuizerd.

Je gaat niet alleen roofvogels en uilen zien maar ook een aantal vreemde vogels. Ooit van de Noordelijke hoornraaf of een Afrikaanse kroonkraanvogel gehoord? De eerste ga je zien jagen op een slang. De show is niet alleen spectaculair om te zien maar ook nog eens educatief. Verbazing over wat de vogels kunnen en interessante weetjes wisselen elkaar af.

 

 

Zin gekregen om deze vreemde vogels van dichtbij te zien kom naar één van de demonstraties op dinsdag of donderdag. Mocht je wat meer informatie willen over de precieze locatie en het laatste nieuws check onze website of Facebook.

 

 

http://www.devalk-roofvogels.nl/

https://www.facebook.com/devalk.roofvogels/?ref=bookmarks

 

 

Locatie: Harskamp, Otterloseweg nabij hm paal 63,4

Entree: 3,- euro p.p. Kinderen t/m 3 jaar gratis

Let Op!    GEEN Pinautomaat aanwezig.

Terrein open: 15.30 uur

Aanvang show: 16.30 uur

 

 

Reserveren is niet nodig.

Om alvast in de stemming te komen gaat u naar ons fotoalbum : devalk-roofvogels.nl/fotoalbum

             

      

 

 

 

1 reactie

  1. Wat een prachtige show in de Harskamp.
    En wat leuk opgezet.
    Wij hebben echt genoten! Top

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Share This