Roofvogeldemonstraties zomervakantie 2019 in Lunteren op de Veluwe

» Geplaatst door op jul 7, 2019 in Nieuws | 0 reacties

Roofvogeldemonstraties zomervakantie 2019 in Lunteren op de Veluwe

Spectaculaire en educatieve roofvogeldemonstraties in Lunteren. Van 17 juli t/m 24 augustus 2019 verzorgd onze valkenier wekelijks een roofvogelshow aan de Hammerdijk 2 te Lunteren. Op elke woensdag van 19:00 – 20:00 uur, het terrein is geopend vanaf 18:00 uur. De spectaculaire shows worden georganiseerd door De Valk Roofvogels en de kosten voor entree zijn € 3,- p.p. Het parkeren is gratis en kan op het terrein waar de roofvogelshow plaats vindt. Naast de spectaculaire vogels die vlak over je hoofd vliegen is er de mogelijkheid tot een hapje en drankje verzorgd door Burgers van Barneveld.

Op steenworp afstand van het Middelpunt van Nederland en de Celtic Fields, de ijzertijdboerderij, bevind zich het terrein van De Valk Roofvogels. Hier zullen de roofvogeldemonstraties plaats vinden in een landelijke omgeving vlak bij het Lunterse bos.

De roofvogeldemonstraties zijn voor jong en oud en iedereen gaat genieten van de verschillende soorten roofvogels in vlucht. Zo zal de valk rakelings langs je oren scheren duikend achter een nep duif aan en cirkelt de Amerikaanse zeearend boven de vijver op zoek naar vis.

De demonstratie is niet alleen maar zitten en kijken maar ook mee doen en onze valkenier assisteren. Kinderen en volwassenen krijgen de kans om een valkeniers handschoen aan te trekken en een imposante roofvogel op de hand te laten landen. Je ervaart de wind van de vleugels en het gewicht van de vogel. Ervaar van dichtbij hoe geruisloos de vlucht van de oehoe is en bekijk de slimme jachttechniek van de woestijnbuizerd.
Je gaat niet alleen roofvogels en uilen zien maar ook een aantal vreemde vogels. Ooit van de hoornraaf en uilnachtzwaluw gehoord? De eerste ga je zien jagen op een slang. De show is niet alleen spectaculair om te zien maar ook nog eens educatief. Verbazing over wat de vogels kunnen en interessante weetjes wisselen elkaar af.

Zin gekregen om deze vreemde vogels van dichtbij te zien kom naar één van de roofvogeldemonstraties op woensdag avond. Mocht je wat meer informatie willen over de precieze locatie en het laatste nieuws check onze website of Facebook en Instagram.

 

Locatie: Lunteren, Hammerdijk 2
Entree: 3,- euro p.p. Kinderen t/m 3 jaar gratis
Let Op! GEEN Pinautomaat aanwezig.
Terrein open: 18.00 uur
Aanvang show: 19.00 uur

Reserveren is niet nodig.
Om alvast in de stemming te komen gaat u naar ons fotoalbum : devalk-roofvogels.nl/fotoalbum

 

 roofvogeldemonstraties De Valk Roofvogels in Lunteren

woestijnbuizerd tijdens roofvogeldemonstratie De Valk Roofvogels in Lunteren

roofvogeldemonstraties De Valk Roofvogels in Lunteren

Oehoe tijdens roofvogeldemonstratie De Valk Roofvogels in Lunteren

roofvogeldemonstraties De Valk Roofvogels in Lunteren

Amerikaanse zeearend tijdens roofvogeldemonstratie De Valk Roofvogels in Lunteren

roofvogeldemonstraties De Valk Roofvogels in Lunteren

Zwarte gier tijdens roofvogeldemonstratie De Valk Roofvogels in Lunteren

roofvogeldemonstraties De Valk Roofvogels in Lunteren

Europese oehoe tijdens roofvogeldemonstratie De Valk Roofvogels in Lunteren

roofvogeldemonstraties De Valk Roofvogels in Lunteren

Uilnachtzwaluw tijdens roofvogeldemonstratie De Valk Roofvogels in Lunteren

roofvogeldemonstraties De Valk Roofvogels in Lunteren

Amerikaanse torenvalk tijdens roofvogeldemonstratie De Valk Roofvogels in Lunteren

roofvogeldemonstraties De Valk Roofvogels in Lunteren

Amerikaanse zeearend tijdens roofvogeldemonstratie De Valk Roofvogels in Lunteren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Share This